Byggesagkyndig

Når du køber eller sælger en ejendom, er det vigtigt at have en professionel på din side til at hjælpe dig med at navigere i processen. En byggesagkyndig kan være et uvurderligt aktiv, uanset om du har brug for vejledning om, hvad du skal kigge efter i et potentielt køb, eller om du forsøger at få den bedst mulige pris for din bolig. Her er tre grunde til at bruge en bygningsekspert, næste gang du skal købe eller sælge fast ejendom.

Udarbejdelse af en tilstandsrapport

Et af de første skridt i forbindelse med køb eller salg af en ejendom er at få en professionel til at vurdere bygningens tilstand.

En byggesagkyndig kan foretage en grundig undersøgelse af ejendommen og identificere ethvert potentielt problem, der kan påvirke salgsprisen eller skabe problemer senere hen.

Disse oplysninger samles i en tilstandsrapport, som kan bruges som et forhandlingsredskab, når salget skal afsluttes.

Køberrådgivning i forbindelse med køb af et hus

Hvis du skal købe en ejendom, kan du med en byggesagkyndig på dit hold være med til at sikre, at du får en fair handel. De kan vejlede om, hvad du skal kigge efter, når du besigtiger boliger, og de kan give råd om, hvilke udgifter du kan forvente efter en endt handel De kan også forhandle med sælgeren på dine vegne for at få foretaget eventuelle nødvendige reparationer, inden du overtager ejendomme.

Rådgivning til købere om, hvad der ikke står i tilstandsrapporten

I nogle tilfælde kan der være problemer med ejendommen, som ikke fremgår af tilstandsrapporten. En bygningsekspert kan rådgive dig om, hvad disse problemer kan være, og hvordan de kan påvirke ejendommens værdi. De kan også give vejledning om, hvordan du skal håndtere disse problemer, hvis de opstår under eller efter købsprocessen.